De voordelen van nieuwbouw op een rij

Ben je van plan om je voor het eerst op de woningmarkt te begeven en een startershypotheek af te sluiten? Er zijn dan veel dingen die op je af komen. Zo kan je je bijvoorbeeld afvragen of je voor een nieuwbouwhuis moet gaan of juist voor een oudere woning. Om je te helpen hebben we hier de voordelen van een nieuwbouwhuis op een rijtje gezet.

Nieuw is zorgeloos

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen. Alles is nieuw, alles werkt. Bijna alles wordt geleverd met garantie. Je kunt een slaaf worden van een oud huis omdat er altijd iets opgeknapt of vernieuwd moet worden.

Nieuw is energiezuiniger

Bij het zoeken naar een nieuwe auto let je waarschijnlijk op het brandstofverbruik. Waarom doe je dat niet nu je een huis wilt kopen? Auto’s zijn de afgelopen 20 jaar veel zuiniger geworden. Maar de bouwwereld heeft ook niet stilgezeten. Een nieuw huis is dus 30% zuiniger dan een huis dat ongeveer 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwhuis nu standaard energielabel A.

Nieuw is stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om te ontspannen. Weg van de drukte van alledag. Dat kan zeker bij nieuwbouw. In een nieuw huis kan je van het leven genieten zonder gestoord te worden door je buurman die keihard de muziek aan zet. Dankzij moderne isolatie hoor je in een nieuwbouwwoning iets wat in een druk land als Nederland heel fijn kan zijn. De stilte.

Nieuw is duurzamer

Tegenwoordig worden voor een nieuw huis alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Bijvoorbeeld duurzaam geproduceerd hardhout. En omdat een nieuwbouwhuis ook veel energiezuiniger is, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘groen’. Als een beter milieu bij jou begint, begint het bij je huis.

Tags:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *