Jack Ma ‘duikt weer op’; vermiste Alibaba magnaat nu gespot tijdens golfen in China’s Hainan

Na maanden van speculaties over Jack Ma’s verblijfplaats, is de Chinese tycoon & Alibaba oprichter naar verluidt gespot terwijl hij aan het golfen was in het Sun Valley Golf Resort in Hainan. Het vijf-sterren resort heeft een 27-holes baan met een opvallend uitzicht en is gelegen op het pittoreske Hainan Island ten zuiden van de Qiongzhou Strait. Naar verluidt is dit de eerste waarneming van Ma na zijn live-video-chat met leraren op het platteland op 20 januari, die kunstmatig leek en kwam terwijl zijn vermeende verdwijning over de hele wereld veel werd besproken.

Chinese miljardair Jack Ma vermist?

Jack Ma, de Chinese miljardair en oprichter van Alibaba, die in de gaten wordt gehouden door de heersende Chinese Communistische Partij (CCP), is naar verluidt al enkele maanden niet meer in het openbaar gezien. Dit heeft geleid tot speculaties dat Ma vermist zou zijn. Hij verscheen ook niet zoals gepland in de laatste aflevering van zijn eigen talentenjacht, Africa’s Business Heroes, die beginnende Afrikaanse ondernemers de kans geeft om mee te dingen naar een deel van 1,5 miljoen US dollar. Hij tweette er voor het laatst op 10 oktober vorig jaar over.

Lang vermiste Jack Ma ‘gevonden’

Twitterati lanceerden op 20 januari een memefestijn nadat de Chinese zakenmagnaat Jack Ma na een afwezigheid van 2,5 maand weer opdook in een online video. Terwijl de critici van het communistische regime van Xi Jinping vermoedden dat de CEO van de Alibaba werd vastgehouden nadat hij kritische uitspraken had gedaan tegen de communistisch regering van China werd het internet geschokt toen men hem een toespraak zag houden voor leraren op het platteland. Ma’s uitlatingen hadden geleid tot de opschorting van de voorlopige openbare beursgang van Ant Group op 3 november vorig jaar, en hij werd door de communistische partij van de VRC ontboden omdat hij de Chinese financiële regelgevers in het openbaar had veroordeeld. Hij had beweerd dat het overleven van zakenimperiums moeilijk werd gemaakt in het land met een communistische visie, wat een antitrustonderzoek tegen hem uitlokte.

Tags:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *